7 decembrie 2023

PressNET

Sursă sigură de știri

PressHub: Decizie ciudată în dosarul procurorului „Portocală”. Achitat la cererea Parchetului General, atacat cu apel de același PG

Pe 31 octombrie, fostul procuror Mircea Negulescu de la DNA Ploiești a fost achitat de instanța supremă, în primă instanță, după ce trei judecătoare au constatat că mai mulți reclamanți au dat declarații mincinoase. Astfel, s-a ajuns la concluzia că nu Negulescu a ticluit probe, ci reclamanții, pentru a scăpa de alte dosare în care erau judecați. În timpul procesului, chiar procurorul de ședință a cerut achitarea lui Negulescu. Surprinzător, Parchetul General a făcut apel la decizia de achitare.  

Potrivit motivării, martorii mincinoși au susținut că, probabil, declarațiile lor au fost antedatate, lucru demontat de judecătoarele Lucia Rog, Lavinia Valeria Lefterache și Ioana Alina Ilie au dispus achitarea fostului procuror DNA Mircea Negulescu deoarece faptele nu există.

Acest dosar, în care Nelulescu a fost trimis în judecată de fosta Secței de anchetare a magistraților (SIIJ) condusă de Adina Florea și cazul a fost intens mediatizat la televiziunile anti DNA, Negulescu fiind prezentat ca un anchetator violent, care obținea denunțuri sub amenințarea pistolului. El era acuzat de cercetare abuzivă, inducerea în eroare a organelor judiciare și influențarea declarațiilor.