4 octombrie 2023

PressNET

Sursă sigură de știri

Investigație Pressnet: judecători, avocați și oameni de afaceri au de împărțit 15 milioane de euro din averea lui Negoescu!

DNA are de lucru: cum au mințit comisiile funciare instanțele și de ce magistrații le-au dat dreptate!

Vizavi de aeroportul Craiova se întinde o avere de peste 15 milioane de euro, valoarea de piață a 14,8 ha de teren dezmembrate din domeniile stațiunii de cercetare de la Banu Mărăcine, parte din ce-a rămas spre moștenire de la fostul boier Negoescu. În jurul ei, s-a lărgit o horă de interese cu oameni de sfaceri, judecători, avocați, comisii funciare de la Prefectură și Primărie, toți adunați la gura marelui tun de la aeroport. Afacerea a fost vânată cu mulți ani în urmă de Adrian Mititelu fiind una dintre puținele pierdute de acesta în sala de judecată.

În 2008 a intrat în joc Victor Pițurcă, la chemarea fostului său jucător, Silvian Cristescu, cel care avea pontul, dar nu și banii pentru a prelua drepturile de proprietate moștenite de unul dintre nepoții boierului Negoescu. Problema e că acele terenuri nu puteau fi înstrăinate decât cu o hotărâre de guvern, cum prevede legea. Detaliu neglijabil pentru Comisia județeană de fond funciar, decizia de disponibilizare a domeniilor stațiunii părând a fi fost influențată de șeful juriștilor din prefectură, Eugen Marinescu, care nu a dat doi bani pe HG obligatorie. Aspectele de nelegalitate au fost sesizate justiției și afacerea este blocată momentan pe rolul instanțelor de judecată din Craiova. Și a fost luată-n pronunțare de mai toți judecătorii secției civile a Tribunalului Dolj, fiecare cu legătura lui pe speța de 15 mil de euro.

Grupul Cristescu-Pițurcă e reprezentat în instanță de controversata avocată Iudith Fuchs care, asemeni lui Eugen Marinescu, este o mai veche clientă a procurorilor DNA. Miza e atât de presantă și hora de interese în jurul ei atât de mare, încât Silvian Cristescu i-a făcut unei alte avocate, Ramona Ionete, un contract de asistență cu onorariu fix de 50.000 dd euro și un halucinant onorariu de succes de 500.000 de euro! (fotodoc). Bani transformați într-o parcelă de teren care, fără o soluție definitivă de la instanță, nu-i aparținea lui Cristescu, altminteri, un afacerist dator vândut. De la acest comision a pornit și investigația Pressnet, unul prea strident ca să nu atragă și atenția procurorilor DNA. Vezi mai puţin