22/05/2024

PressNET

Sursă sigură de știri

Prim-procurorul Rogoveanu nu mai are semnătură la Parchetul județean! E spitalizat, în timp ce SIIJ l-a anunțat că e suspect și-l cheamă la audieri!

Doi procurori de la Parchetul local Craiova, Dorel Balaci și Cristi Ciolacu, au preluat cu delegare funcțiile de prim-procuror și prim-procuror adjunct la Parchetul județean Dolj, unde de peste două săptămâni nu se mai afla nimeni la conducere.

Noii șefi îi vor înlocui pe prim-procurorul Marin Rogoveanu, spitalizat la Filiași din data de 11 februarie și pe adjuncta acestuia, Amalia Năstăsie, pensionată la începutul lunii trecute. Internarea lui Rogoveanu ridică, însă, semne de întrebare. El a invocat probleme lombosciatice cu trei zile înainte de a se prezenta la SIIJ, unde urma să fie înștiințat că are calitate de suspect într-un dosar în care este acuzat că a cercetat abuziv mai mulți polițiști de la IPJ Dolj. Procurorii de la SIIJ l-au mai citat o dată, pe 24 februarie, dar și de data asta Rogoveanu a răspuns cu o scutire medicală de la spitalul Filiași, unde se află și acum. Pagina de investigații Brigada Fapte Diverse dezvăluia zilele trecute că Rogoveanu ar plănui să-și schimbe refugiul spitalicesc, de la Filiași la Sanatoriul de Nevrotice Predeal. Acolo unde, cu doi în irmă, a fost surprins în „retragere strategică” un alt magistrat cu probleme de imagine, Ion Tudoran. Jurnaliștii BFD mai speculează că tot ceea ce face Rogoveanu ar fi să câștige timp până la desființarea SIIJ, sperând apoi ca dosarul său să fie transmis către un procuror mai tolerabil cu abuzul în serviciu.Nu ar fi prima oară când procurorul Rogoveanu se confruntă cu astfel de acuzații. Unele au fost în trecut subiecte de presă centrală. Între cele mai cunoscute sunt fabricarea unor dosare în folosul primarului din Braloștița, nașul prim-procurorului, apoi percheziția informatică abuzivă de la Poliția rutieră sau moartea prin asfixiere a unui țăran trimis să-i curețe lui Rogoveanu fântâna. Toate plângerile și sesizările privind abuzuri ale acestuia au rămas,însă, fără rezultat pe la diferite foruri ale magistraturii. De aceea, dosarul de la SIIJ l-a luat prin surprindere pe Rogoveanu și i-a provocat, mai scriu cei de la BFD, o stare de panică la gândul că ar putea fi chiar arestat. (M.C.)